Barnehagen vår

Huldraheimen Steinerbarnehage er en idyllisk barnehage med 5 avdelinger. Vi holder til på Skollenborg i landlige omgivelser med nærhet til natur og dyr. Vi har hester, sauer, høner, kanin og katt på gården. All maten er økologisk vegetar mat og lages sammen med barna på avdelingene. Barnehagen drives etter Rudolf Steiner sine prinsipper, der forbilde, etterligning, rytme og sanser er essensielt.

Hvorfor velge Huldraheimen Steinerbarnehage?

Vi er en barnehage med små barnegrupper og god pedagog-bemanning. Vår visjon er: Små barnegrupper og god bemanning skaper nærhet og trygghet
Vi er en økologisk barnehage. Vi serverer tre økologiske måltider hver dag som barna kan være med å tilberede, og de kan smake på alle ingrediensene rå og kokt om de ønsker. Det største huset vårt er et økologisk bygg, alle lekene inne er av naturmaterialer, kremer, såper og vaskemidler er økologiske og biodynamiske, samt at maten vi serverer er økologisk det er vår måte å bidra til at det blir minimalt med ftalater og parabener.

Ny-klekkede kyllinger i barnehagen det er kos det! de er så myke og deilige.

Ny-klekkede kyllinger i barnehagen det er kos det! de er så myke og deilige.

Vi har nærhet til dyr, og det er spennende å se om hønene har lagt noen egg til oss. Vi erfarer at eggene er skjøre og går istykker om vi klemmer for hardt på dem. Noen ganger er eggene varme når vi henter dem, barna gjør seg mange erfaringer i kontakt med dyrene. Kaninen er myk og god å kose med, de får se at de søte små lammene vokser seg store i løpet av høsten og vinteren. Og ingen ting er vel bedre en å stelle og ri på hestene.

I vår barnehage er rytme og etterligning viktig. Barna orientere seg om dagen og uka ut i fra hvilken mat vi spiser og hvilke aktiviteter vi gjør. Mandag er det tur-dag og nistemat, tirsdag er det linse-mat og maling, onsdag er det bake-dag og vi spiser rundstykker. Torsdag lager vi suppe ute på bålet og tegner, og fredag er det pizza og vaske dag. Ukes-rytme og meny kan variere fra de forskjellige avdelingene.  Vi voksne i barnehagen er gode forbilder i alt vi gjør, og vi ser at barna etterligner det vi voksne gjør i sin lek. Graver vi i kjøkkenhagen har vi straks mange ivrig hjelpere der med spader som vi gjøre det samme som oss. Det å få gjøre meningsfulle aktiviteter sammen med en voksen er grunnlag for barns utvikling og læring.

Bake dag!

Bake dag!

Sunne matvaner skapes i barndommen både ernæringsmessig og følelsesmessig. Hvis stemningen er god er ofte maten god også. Ved å lage maten sammen med barna erfarer vi at barna er mindre skeptiske til å smake på nye ting. De har jo selv vært med på å lage dette, så de vet hva som er oppi, og de ser at de voksne anstrenger seg for at det skal smake godt. Måltidet er absolutt et høydepunkt i barnehagen.